0
Ωφελούμενοι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 06/09/2023, στο κέντρο Hhub (Haidari Social Hub), πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα τους τρόπους ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης παιδιών και εφήβων από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου.

Πρώτος πήρε το λόγο ο Κοινωνικός Λειτουργός και συντονιστής του σεμιναρίου, κ. Νικόλαος Φωκιανός, ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά στους παρευρισκόμενους τις προσφερόμενες υπηρεσίες του προγράμματος.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεώργιος Χατζημπεκιάρης, Ψυχολόγος, ξεκίνησε την παρουσίαση με αναφορά στον ορισμό της αυτοεκτίμησης, επιλέγοντας παραδείγματα από την καθημερινή ζωή, ώστε να γίνει κατανοητός ο όρος από το κοινό. Επίσης, εστίασε στον διαχωρισμό μεταξύ αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, για να αποφευχθεί η σύγχυση μεταξύ των δύο όρων. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο καθοριστικό ρόλο της οικογένειας στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης παιδιών και εφήβων, περιγράφοντας διεξοδικά όλα τα χαρακτηριστικά ενός παιδιού με χαμηλή αυτοεκτίμηση, αλλά και στις επιπτώσεις της τελευταίας στην ανάπτυξη του. Τέλος, αναφέρθηκε στους τρόπους ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης, περιγράφοντας όλες τις συμπεριφορές που η οικογένεια οφείλει να υιοθετεί ή να αποφεύγει σε σχέση με το παιδί και τον έφηβο, ώστε να τους προφέρει τις βάσεις για μια καλύτερη και ποιοτικότερη ενήλικη ζωή.

Καθόλη τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες μοιράζονταν προσωπικά τους βιώματα και συνεισέφεραν στη συζήτηση είτε με προβληματισμούς είτε με ανησυχίες που αφορούσαν στη διαπαιδαγώγηση τόσο των μελών των οικογενειών τους όσο και των μαθητών τους.

Στο σεμινάριο παρευρέθηκαν γονείς και εκπαιδευτικοί.

Οι δράσεις του έργου βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι ανοιχτές στους Δημότες του Δήμου Χαϊδαρίου.

Για κάθε πληροφορία σχετικά με το Έργο, τις Δράσεις και τις Υπηρεσίες, μπορείτε
να απευθύνεστε:

«Hhub» (Haidari Social Hub)
Πνευματικό Κέντρο «Στέγη Πολιτισμού»

Υπεύθυνοι: Φωκιανός Νικόλαος, Μπάρκα
Θεοδώρα
Δ/νση: Θεόδωρου Κολοκοτρώνη 36,
Χαϊδάρι, ΤΚ 12461
Τηλέφωνο: 210 999 6339
email: info@hhub.gr
Ιστοσελίδα: www.hhub.gr
Εξυπηρέτηση κοινού: 09:00-17:00

«Διεύθυνση Κοινωνικής Συνοχής &
Αλληλεγγύης»

Υπεύθυνος: Κοκάρας Μιχαήλ
Δ/νση: Στρ. Καραϊσκάκη 138 & Επαύλεως,
Χαϊδάρι, ΤΚ 124 61
Τηλ: 213 204 7249
Email: mkokaras@haidari.gr
Εξυπηρέτηση κοινού: 08:00-14:00