0
Ωφελούμενοι

Δελτίο Τύπου για Βιωματικό Εργαστήριο για τη μετάβαση από την Εφηβεία στην Ενηλικίωση

Στις 01/02/2023 στο κέντρο Hhub (Haidari Social Hub), διεξήχθη από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου, Βιωματικό Εργαστήριο για τη μετάβαση από την Εφηβεία στην Ενηλικίωση.

Πρώτη πήρε το λόγο η Κοινωνική Λειτουργός του κέντρου, κυρία Μπάρκα Θεοδώρα, η οποία γνωστοποίησε τους ισχύοντες κανόνες για την ομαλή διεξαγωγή του Εργαστηρίου. Επίσης, συντόνισε και προέτρεψε τους συμμετέχοντες να εμπλακούν σε δραστηριότητες με σκοπό τη γνωριμία μεταξύ τους, αλλά και για να μοιραστούν τα βιώματά τους με τους υπολοίπους.

Στη συνέχεια, o Ψυχολόγος, κύριος Χατζημπεκιάρης Γεώργιος, ανέλυσε τη μετάβαση από την εφηβεία στην ενηλικίωση, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με δικές του εμπειρίες και  αναφέρθηκε σε ενδεδειγμένους τρόπους διαχείρισης δύσκολων συμπεριφορών των εφήβων. Επίσης εστίασε στο φαινόμενο της αναδυόμενης ενηλικίωσης, καθώς και σε τρόπους αντιμετώπισης εμποδίων που προκύπτουν από την καθημερινότητα.

Στο τέλος, η κυρία Θεοδώρα Μπάρκα, συντόνισε την ομάδα με σκοπό να απαντηθούν ερωτήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του Βιωματικού Εργαστηρίου.

Στο Βιωματικό Εργαστήριο παρευρέθηκαν Γονείς εφήβων μαθητών, που φοιτούν σε Σχολεία του Δήμου Χαϊδαρίου.

Οι δράσεις του έργου βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι ανοιχτές στους Δημότες του Δήμου Χαϊδαρίου.

Για κάθε πληροφορία σχετικά με το Έργο, τις  Δράσεις και τις Υπηρεσίες, μπορείτε να απευθύνεστε:

«Hhub» (Haidari Social Hub) Πνευματικό Κέντρο «Στέγη Πολιτισμού» Υπεύθυνοι: Μαθιουδάκη Κατερίνα,ΜπάρκαΘεοδώρα   Δ/νση: Θεόδωρου Κολοκοτρώνη 36, Χαϊδάρι, ΤΚ 12461 Τηλέφωνο: 210 999 6339 email: info@hhub.gr Ιστοσελίδα: www.hhub.gr Εξυπηρέτηση κοινού:  09:00-17:00«Διεύθυνση Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης» Υπεύθυνος: Κοκάρας Μιχαήλ Δ/νση: Στρ. Καραϊσκάκη 138 & Επαύλεως,Χαϊδάρι, ΤΚ  124 61 Τηλ: 213 204 7249 Email: mkokaras@haidari.gr Εξυπηρέτηση κοινού: 08:00-14:00